Kinderdagverblijf Edam Benedengroep

Kinderdagverblijf Diedel Dumpie in Edam is een kleinschalig kinderdagverblijf en beschikt over twee verticale groepen. De groepsruimtes zijn ruim en kindvriendelijk ingericht met afgeschermde verwarmingen, veiligheidshaakjes op de kasten en deurstrippen zodat de kinderen geen vingers tussen de deur kunnen krijgen. Er is volop uitdagend speelgoed en ontwikkelingsmateriaal voor de verschillende leeftijden aanwezig om te ontdekken en te experimenteren.

Beide groepsruimtes hebben hun eigen speelruimte, slaapkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. De kinderen worden in hun eigen stamgroep opgevangen ( m.u.v vakantieperiodes). Dit geeft veel meer rust dan dat kinderen in een centrale ruimte/hal worden opgevangen.

De benedengroep is een verticale groep. Dit betekent dat kinderen van 0-4 jaar in dezelfde groep verblijven. De ruimte bestaat uit een ruime speelruimte, een keuken, een “natte”ruimte ( toiletjes en wastafel) en een slaapkamer.

Onze voordelen

Wij hebben een vast team van pedagogisch medewerksters waarvan de meesten al jaren bij ons werkzaam zijn. Allen hebben zij veel ervaring op verticale groepen. Onze pedagogisch medewerksters werken op vaste dagen zodat er tussen hen, de kinderen en de ouders een goede band kan worden opgebouwd.
Bij kinderdagverblijf Diedel Dumpie werken we met verticale groepen: kinderen van 0 tot 4 jaar spelen met en leren van elkaar. Samen in 1 groep. Vergelijkbaar met een gezin, waar ook kinderen van verschillende leeftijden samen opgroeien.

Voordelen van verticale groepen

  • Kinderen hebben gedurende hun hele kinderdagverblijfperiode dezelfde pedagogisch medewerkers.
  • Kinderen zijn langer bij elkaar.
  • Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar op de groep samen zijn.
  • Kinderen houden dezelfde groepsruimte.
  • Jonge kinderen leren van de oudere kinderen.
  • De oudere kinderen leren van kleins af aan rekening te houden met jongere kinderen
  • Ouders hebben gedurende het verblijf van hun kinderen op het kinderdagverblijf dezelfde pedagogisch medewerksters als aanspreekpunt.
Wij zijn een kleinschalig kinderdagverblijf met twee verticale groepen. Maximaal kunnen wij 24 kinderen per dag verdeeld over de twee groepen opvangen. Alle vaste pedagogisch medewerksters kennen alle kinderen en ouders. Doordat we zo kleinschalig zijn, zijn de lijnen kort. Ouders kunnen met hun vragen direct terecht bij de pedagogisch medewerksters en hoeven niet met keuze menu’s door de telefoon de juiste persoon zien te bereiken.
Kinderen kunnen bij ons ook voor halve dagen worden opgevangen. Dit kan een middag of ochtend zijn afhankelijk van de voorkeur van de ouders. Anderhalve dag of twee en een halve dag bijvoorbeeld is ook mogelijk.
Ons kinderdagverblijf is gelegen op een binnenplaats in het centrum van Edam.
Het is er rustig je hoort geen verkeer en er heerst een prettige sfeer.

Als lunch verzorgen wij op het kinderdagverblijf een warme maaltijd. Wij houden hierbij rekening met allergieën en geloofsovertuiging van de kinderen. Wij werken waar mogelijk met biologische producten. Ook vegetarische maaltijden staan op het menu. Wij serveren geen varkensvlees. De ouders kunnen op een driewekelijks menu dat in de hal hangt zien wat hun kinderen gaan eten.

Zien eten doet eten. Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Voor ouders is het fijn om te weten dat hun kind overdag al een gezonde maaltijd heeft gegeten. Aan het einde van de dag zijn veel kinderen toch moe en eten daardoor ’s avonds niet goed meer. ’s Avonds zou u er dan voor kunnen kiezen uw kind een boterham te geven. Eet u liever samen nog een keer warm?. Ook geen probleem. Een gezonde warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een gemiddelde broodlunch maar is wel rijker aan belangrijke voedingsstoffen.

De locatie

Kinderopvang Edam groot

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws